VOS Internaat

De stichting heeft besloten om vanaf dit jaar ook de internaten te bezoeken. Een internaat is een instituut voor jongeren tussen de 16 en 25 jaar, die meestal in districten en of het buitenland wonen, maar voor hun opleiding/ studie verplicht moeten verblijven in de stad Paramaribo. Daarbij maakt men onderscheid tussen een meisjes en jongensinternaat.
Wij bezochten het VOS Internaat aan de Jaggernath Lachmonstraat te Paramaribo De leidinggevende mevrouw Clark is nu 4 jaar verbonden aan het internaat. Ze geeft aan dat het internaat waarschijnlijk al meer dan 40 jaar bestaat en is opgericht door zuster Homoed.
Op het moment verblijven er 70 studenten in het internaat waarvan 44 jongens en 26 meisjes. Het is een gezamenlijke internaat, omdat er geen financiële middelen zijn om deze twee gebouwen te scheiden.
De jong volwassenen hebben uiteraard ook recht op privacy en geven aan het niet prettig te vinden om op de foto te komen. Uiteraard respecteren wij hun meningen en hebben we alleen een foto gemaakt met diegenen die het wel leuk vonden en geen bezwaar hadden.


VOS Internaat

Categorie: Kindertehuizen

Wanneer: 26-11-2019

Locatie: Paramaribo, Suriname

Donatie items

  • 30 pakken maandverband
  • 4 dozen dameskleding
  • 2 dozen heren kleding
  • 1 doos leesboeken